Köszöntünk a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub honlapján!

Klubunk a Pécs-Pogányi repülőtéren működik, vitorlázórepülő hobbi és teljesítményrepüléssel, motoros vitorlázó- és motoros repüléssel, oktatással, a repülés népszerűsítésével foglalkozik. Aki majdan repülni szeretne vagy csak kipróbálná a repülést, az nálunk próbarepülésen is részt vehet.

Szeretnénk Neked bemutatni a klubunk életét, és ezt a gyönyörű sportot, a repülés lehetőségét. Klubunk életéből számos fényképet találhatsz a galériában, kövess minket a Facebookon és Instagramon, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Vitorlázórepülő Nyílt Nap 2022. szept 24.

Vitorlázórepülő Nyílt Nap

Pécs-Pogány, 2022. szept. 24

Gyere, ismerkedj meg a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub tájékoztatóján a vitorlázórepüléssel! Beszélgess sportrepülő pilótákkal, nézd meg, ülj bele a repülőgépekbe!

Az esemény szept. 24-én, szombaton lesz, 09:00-12:00 között várjuk az érdeklődőket.
(Rossz idő esetén 1 nappal később, szept. 25-én, vasárnap tarjuk az eseményt.)

Hamarosan indul vitorlázórepülő pilóta képzésünk. Használd ki a lehetőséget, a vitorlázórepülés számodra is elérhető!

Gyakori Kérdések

– Ez egy repülőnap?
– Nem. A nagyszabású eseményektől eltérően, mint pl. Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt Nap vagy a Kecskeméti Repülőnap, ahol a repülés mellet más attrakciók is vannak, a Vitorlázórepülő nyílt napon a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klubbal, a vitorlázórepüléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az esemény fő célja a növendéktoborzás. Nem lesz ételudvar, ajándékvásár és nincs kisgyermekeknek szóló program sem.

– Mi lesz a program?
– A klub életébe nyújtunk bepillantást. Vitorlázó- és motoros repülőink lesznek kiállítva, azokat lehet közelről megnézni, beülni. A vitorlázórepülés iránt érdeklődők részére tájékoztatót tartunk és lesz repülési lehetőség is.

– Mivel lehet repülni?
– A Vitorlázórepülő nyílt napon, költségmegosztás mellett lesz lehetőség a vitorlázórepülés kipróbálására. A bemutató repülés 2 személyes vitorlázógéppel történik, a pilóta mellett 1 fő utas foglalhat helyet. A vitorlázórepülőgépet motoros repülőgép vontatja fel, a repülés kb. 10 percig tart. A bemutatórepülés 18.000 Ft hozzájárulás mellett lehetséges. Több géppel készülünk, de a helyek száma korlátozott. Érdemes időben érkezni.

– Hol lesz?
– Találkozó 9 órakor, a klubhangárnál lesz. A klubhangár nem a repülőtér közismert terminálépületénél van, hanem a pogányi bekötőútról közelíthető meg. Az 58-as útról, az autópálya és a repülőtér között, Pogány felé kell lefordulni, majd 1,5km után jobbra, fehér-piros sorompó mögött egy sárgásbarnás, nagy hangárépületet kell keresni.

Térkép: https://goo.gl/maps/g8gHDKT3kdH2

Facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/797358971509054